Workshops

In groep zal één van de Pachamama’s jullie informeren over volgende 3 thema’s: arbeid en bevallen, borstvoeding en starten met vaste voeding.
Om in te schrijven gelieve ons minstens een week voor de workshop een mail te sturen. Je zal een antwoord krijgen met de locatie en een betaaluitnodiging van €35 (partner inbegrepen) om je reservatie te bevestigen.

Arbeid en geboorte

Deze eerstvolgende workshop gaat door op maandag 20 mei 2024 van 19:30 – 21:00 uur.

Na ongeveer 9 maand lekker in je buik te kunnen groeien is het zo ver, mag jij/mogen jullie je kindje verwelkomen op de wereld. Hoe dit zal gebeuren, zal je altijd blijven onthouden. Al kunnen we niet voorspellen hoe het zal gaan, kunnen we je wel veel tips en trucjes geven voor de dingen die je mogelijk kan tegenkomen tijdens dit intens proces.

Hoe weet je dat de arbeid is begonnen? Wanneer bel je de vroedvrouw of ga je naar het ziekenhuis? Welke verschillende weeën zijn er? Welke weg maakt de baby? Hoe vang je weeën best op? We houden het niet enkel informatief maar doen ook een actief deel waarin we houdingen oefenen om weeën op te vangen of waarin je kan bevallen. Massagetechnieken, wat er belangrijk is met je ademhaling, en vele tips voor jou en je bevalpartner.

Borstvoeding

De eerstvolgende workshop gaat door op maandag 27 mei 2024 van 19:30 – 21:00 uur.

Borstvoeding is zo natuurlijk, maar verdient extra aandacht alvorens de baby er is. We leven in maatschappij waarbij we dit proces pas echt meemaken als we er zelf inzitten. We zien het in het openbaar of in dichte omgeving meestal pas na de eerste levensdagen. Maar hoe begint het? Het is daarom waardevol om op voorhand stil te staan bij wat de voordelen zijn, hoe je honger signalen herkent, welke borstvoedingshoudingen er bestaan, wat groeispurten zijn, wat je als partner kan betekenen en nog veel meer. Welkom in de wondere wereld van het borstvoedingsavontuur.

Starten met vaste voeding

De eerstvolgende workshop gaat door op vrijdag 31 mei 2024 van 19:30 – 21:00 uur.

De eerste maanden na de geboorte groeit je kindje enkel door melk te drinken.
Een grote volgende stap is dan beginnen met vaste voeding.
Maar wanneer begin je hier best mee, hoe, met wat, in welke hoeveelheid, …?
En wil je dan alles in een pureetje geven of wat is dat eigenlijk die ‘Rapley methode’?
Wat doet de crèche met vaste voeding?

Beginnen met vaste voeding is iets waar je mee begint als je kindje er klaar voor is. Er zijn uiterlijke ontwikkelingen die laten zien of je kindje andere voeding dan melk zou kunnen verteren en ook jij/jullie kan dit zien.
Want zoals wij dit graag in onze praktijk benaderen, is beginnen met vaste voeding iets wat we graag bekijken vanuit het ontwikkelingsstandpunt van je baby en niet per sé omdat je kindje een bepaalde leeftijd heeft.
Zo zal een kindje ook beginnen kruipen wanneer het er zelf klaar voor is, of praten, of leren op een potje te plassen.

In deze workshop leren wij je graag hoe je kan zien of je kindje er klaar voor is en hoe hij/zij best begint met die eerste hapjes. We informeren jullie over zowel de lepeltjes methode (pureetjes) als de Rapley methode (stukjes voedsel), en nog veel meer! Jullie baby is ook welkom voor deze workshop.