Inti

© Lawrence Schoonbroodt

Ik ben geboren in 1990 in Nicaragua uit een Belgische vader en een Nicaraguaanse moeder. Tot mijn twaalf jaar leefde ik in Nicaragua, waarna ik naar België verhuisde. Van kleins af aan zijn geboortes en natuur nooit ver van weg geweest. Mijn vader nam me mee naar bevallingen in de lokale kliniek. In de tuin genoot ik van de vele huisdieren en de kleintjes die erbij kwamen. Later werd mijn interesse voor vroedkunde gewekt door de schoonheid van de zwangere vrouw, de oerkracht en het moederinstinct die in elke toekomstige moeder schuilt. Eén van mijn passies als vroedvrouw is om deze te helpen vinden en te stimuleren.

De geboorte zie ik als een belangrijk begin van nieuw leven waar ouders zelf invloed kunnen hebben en eigen keuzes maken. Graag bied ik hierbij persoonlijke ondersteuning om van deze bijzondere gebeurtenis een unieke ervaring te maken voor koppel en kind. Zelf hebben mijn man en ik de beste herinnering met de geboortebegeleiding van ons zoontje Orion en later bij ons dochtertje Penelope: goede zorgen waar iedereen recht op heeft.

In mijn aanpak werd ik geïnspireerd door stages en vrijwilligerswerk in Nederland, Tanzania, Peru, Guatemala en Mexico. Ik leerde luisteren naar de noden van vrouwen in arbeid in moeilijke omstandigheden. En ik kreeg de kans om autonoom te leren werken. Het werden ervaringen om nooit te vergeten, waar ik nog steeds de vruchten van pluk.