Lise

© Lawrence Schoonbroodt

Vroedkunde was altijd een stille passie. Mijn moeder is een vroedvrouw, het zit in de genen. Na een opleiding aan de filmschool en 8 jaar werken in de audiovisuele sector besloot ik om te luisteren naar die fluisterende roeping. Ik veranderde van koers en sinds februari 2017 zeg ik met gepaste trots: “ik ben een vroedvrouw” wanneer mij erom gevraagd wordt.

Ik ben nog dagelijks verwonderd over het proces van arbeid en bevallen. Als moeder van twee geweldige zonen (Rocco °2014 en Leo °2016) en plusmoeder van een vrolijke tweeling (Otto & Louiz °2005) ervaarde ik zelf hoe het was om zwanger te zijn, moeder te worden en een (nieuw samengesteld) gezin te vormen. Een continu leerproces van vallen en opstaan maar ook veel genieten. Elke dag opnieuw.
Als vroedvrouw haal ik ontzettend veel voldoening uit de eerlijke en intense begeleiding van aanstaande en kersverse ouders.

Bij La Madrugada krijg ik de kans om de taak van een vroedvrouw helemaal te doorgronden zoals hij bedoeld is. Met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, met veel tijd en geduld en met de nodige ruimte en respect voor de natuurlijke gang van zaken.

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten.