Rinke

© Lawrence Schoonbroodt

De geboorte van mijn kleine broer. Ik 9 jaar oud, nieuwsgierig naar wat zich in de kamer naast mij allemaal afspeelde. Mijn eerste ‘aanraking’ met een thuisbevalling, eentje die ervoor zorgde dat ik 10 jaar later zonder twijfelen vroedkunde ging studeren.

Ervaringen in binnen-en buitenland, enkele maanden stage in Congo, afstuderen en dan… Een plekje in Sint Vincentius, waar ik 12 jaar heel graag heb gewerkt. 12 jaar waarin ik heel veel ervaring heb opgedaan, maar op momenten dat de verloskamer ‘ontplofte’, ik die 1 op 1 zorg erg miste.

Werken als zelfstandige vroedvrouw, het triggerde me al lang. Mijn eerste twee zoontjes werden geboren in het ziekenhuis, twee fantastische ervaringen, in de goede handen van mijn collega’s. De derde keer beslisten mijn man en ik al snel om deze ervaring nog een extra dimensie te geven, om onze derde prachtzoon thuis, in onze eigen, vertrouwde omgeving op de wereld te zetten.

Tijdens die eerste dagen thuis liet ik Andrea – tussen de borstvoedingstips en de gezellige babbeltjes door – enkele keren duidelijk horen dat ik een plekje binnen La Madrugada écht wel zag zitten.

2,5 jaar later sprong ik, een beslissing waar ik niét over moest nadenken.
Ik kijk er enorm naar uit om jullie te leren kennen, om jullie mee te mogen begeleiden tijdens deze wondermooie periode in jullie leven!