Anna

© Lawrence Schoonbroodt

Geboren in 1990, als laatste in een gezin van 6 kinderen. Op mijn 6 jaar werd ik tante, mijn oudste zus werd voor het eerst zelf mama en dat vond ik toen al zo krachtig! Dat is me altijd bijgebleven. Zij was ook de eerste die me leerde kennismaken met het fenomeen thuis bevallen met de vroedvrouw. Toen gebeurde dat niet frequent, nu al meer. Daardoor is een thuisbevalling en ondersteuning van de vroedvrouw voor mij iets heel normaal.

Tijdens mijn studies bleek dat ik me niet helemaal kon vinden in het ziekenhuis, het kortstondige contact met de ouders en hun kindje. Ik ging na mijn studie ervaring opdoen in Amsterdam als zelfstandig vroedvrouw en legde daar mijn basis voor een meer natuurlijke aanpak. Na die periode werkte ik in Antwerpen onder andere bij 2 verschillende praktijken als zelfstandig vroedvrouw. Tussen de periode van de ene praktijk naar de andere ging ik in 2017 ook ervaring opdoen in Peru. Dit zorgde ervoor dat ik mijn kennis op de verloskamer kon verruimen.

In mei 2021 werd ik mama van Boris. Ik mocht mijn zoontje thuis verwelkomen. De fantastische begeleiding van mijn vroedvrouw en de ondersteuning van mijn gynaecoloog maakte dit voor mij een onwaarschijnlijke belevenis. Hierdoor groeide het besef dat ik terug bevallingen wil begeleiden en daardoor start ik in 2022 bij Pachamama. Samen met de pachamama vroedvrouwen wil ik er op waken dat jullie een goede ondersteuning krijgen. Ik wil graag samen kijken naar jullie wensen en zien dat jij je gewenste zwangerschap/bevalling/pril ouderschap kan beleven op jou/jullie manier.